tiistai 21. helmikuuta 2017

Kisajännitystä ilmassa

Näyttää siltä, että vihdoin saadaan talvikaudenkin kisakausi avattua. Kisoja on peruttu lumen puutteen takia, mutta nyt tulevana viikonloppuna lähden rekikisoihin Lappeenrannan Ylämaalle. Kyseessä on Kasarin salpasäpinät Heti ensi viikolla on seuraavat kisat, sillä Heinolassa järjestetään Lempparisprintti  Molempiin olen ilmoittautunut neljän koiran luokkaan ja molemmissa on rek-koe. Ja kyllä, todellakin jännittää. Ensinnäkin, minulla ei kovin paljoa ole kokemusta reellä ajosta, kiitos lumitilanteen. Kauhukuvissani törmään reellä puuhun, kaadun useaan otteeseen ja hukkaan koko valjakkoni. Toisekseen, viime aikojen surkeat säätilat ovat estäneet treenaamisen, joten koirat eivät ole niin hyvässä kunnossa kun ne voisivat olla. Näillä kuitenkin mennään, sillä haluan päästä ajamaan reellä ja saamaan hyvää kokemusta kisaamisesta. Kisamatkat ovat lyhyitä sprinttejä, Ylämaalla huristellaan 2x6km ja Heinolassa kahtena päivänä 8 kilometrin pätkät. Matkoista koirat suoriutuvat kyllä, mutta niiden vauhti voi jäädä hitaan puoleiseksi, sillä sprinttitreenejä on harrastettu kovin vähän. Menopelinä on talven aikana pääosin ollut Miss Pinkki jonka massan takia vauhdit eivät treeneissä kovin korkealle nouse.

Niitä harvoja kertoja kotimaisemissa reellä.


Onneksi tällä hetkellä keli on ok treenaamiseen. Lisäksi saimme Laurin isän mönkkärin lainaan. Kyseessä on Yamaha Grizzly. Kävimme sunnuntaina testaamassa vehkeen ja pakkohan sellainen on hankintalistalle laittaa! Oli sen kanssa treenaaminen niin hienoa, ja oli kivaa että minä ja Lauri pääsimme molemmat kyytiin. Olen ajatellut etten kestä mönkkärin pärinää vaan haluan treenata luonnon äänien keskellä. Eipä se pärinä siinä kuitenkaan sitten oikeastaan häirinnyt. Koirat pääsivät kerrankin juoksemaan kovalla vauhdilla pidemmän pätkän. Teimme kymmenen kilometrin lenkin, jossa puolessa välissä pidettiin pidempi tauko, sillä halusimme että koirat pitävät kovaa vauhtia yllä koko treenin. Ja tauko oli oikeasti tauko, sillä pysäytettyä Grizzlyä ei neljä koiraa rykimällä liikkeelle saanut ( muistikuvissa siintää eräs kerta kun juoksin Miss Pinkin ja koirieni perässä pitkin metsäteitä karjuen seeeeeeeeeeis, odottakaaaaaa!!!! ) Alla videopätkää Grizzlyn kanssa treenaamisesta:


Kyseisen treenin aikana kävi ikävä kyllä myös ilmi, että Sissistä ei ole koviin vauhteihin. Ensimmäiset neljä-viisi kilometriä menivät tosi kivasti, mutta sitten Sissin meno muuttui. Se laukkasi kyllä, mutta koko takapään liikeestä tuli todella tönkköä. Operoidusta jalasta todennäköisesti loppui voima ja siitä tuli puupökkelö. Liike muuttui kylki edellä kulkevaksi pupuloikaksi, pahimmillaan takajalat ja etujalat hyppivät eri linjassa. Vetämisestä ei enää tullut mitään. Sissi jää kisatiimistä pois, ja Sissin paikan korvaa kennel Alkuvoiman Karma. Karma osottautui jo syksyllä hyväksi tiimikoiraksi, sillä on voimaa ja nopeutta, joten on ilo saada se lainaan kisatiimiini. Saas nähdä kuinka meidän kisoissa käy, jännittää!!!


Sissi siirtyi kisatiimistä canicrossiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti